Gotowanie jest prawdziwą sztuką. Pozwala na ciągłe eksperymentowanie i odkrywanie nowych smaków. W celu osiągnięcia prawdziwej perfekcji potrzebujemy urządzeń, które potrafią sprostać artystycznej wizji oraz kulinarnej pasji. Na te potrzeby odpowiadają produkty z linii Sam Cook, które zostały stworzone dla wymagających pasjonatów przez najlepszych profesjonalistów. Jednym z nich jest wielofunkcyjny Termorobot PSC-10.
Technologiczny masterchef
Termorobot PSC-10 posiada, aż 13 funkcji! Pozwala na gotowanie, gotowanie na parze, wyrabianie ciasta, miksowanie, siekanie, emulgowanie, blendowanie, szatkowanie, ubijanie, rozpuszczanie, podgrzewanie, smażenie oraz ważenie. Od teraz w jednym urządzeniu można przygotować większość istniejących przepisów. Niezależnie od tego, czy wybierzemy zupę krem, marynowaną polędwicę czy bezę Pavlowa – Termorobot Sam Cook pozwoli nam na realizację naszego kulinarnego pomysłu.
Dla najwyższego komfortu użytkowania Termorobot PSC-10 umożliwia działanie w trybie programów automatycznych i manualnych. Podczas gotowania możemy regulować temperaturę oraz prędkość jego pracy. Otwór w pokrywie dzbanka pozwala na dodawanie produktów podczas kulinarnego procesu, bez konieczności wyłączania urządzenia. Kiedy danie będzie gotowe, zostaniemy o tym poinformowani dzięki sygnalizacji dźwiękowej. Od teraz domowe gotowanie wejdzie na nowy, wyższy poziom. Pełen pasji.
Wyposażenie najwyższej klasy
Oprócz zachwycającej funkcjonalności Termorobot PSC-10 wyróżnia się nowoczesnym designem oraz komponentami z najwyższej półki. Panel sterujący z wyświetlaczem LCD posiada dwa automatyczne programy do mieszania i wyrabiania produktów oraz do ich podgrzewania i gotowania. Termorobot Sam Cook wyposażono w dzbanek z wysokiej jakości
stali nierdzewnej z uchwytami oraz systemem mocowania pokrywy i naczynia do gotowania na parze. O dokładne rozdrabnianie produktów zadba nóż ze stali nierdzewnej ze specjalną konstrukcją, gwarantującą najlepszą wydajność urządzenia podczas siekania i mieszania.
W urządzeniu znajdziemy wbudowaną wagę i miarkę, które umożliwią odważanie składników bezpośrednio w dzbanku podczas przyrządzania potraw. Co więcej, wśród elementów wyposażenia nie zabrakło koszyka do gotowania produktów sypkich, motylka do ubijania, mieszadła, a także łopatki do wyjmowania produktów. Termorobot tworzy wytrzymałą całość, gotową na wszystkie smakowe wyzwania.
Dla wszystkich kulinarnych pasjonatów przygotowaliśmy przepis na pikantne curry z ciecierzycy połączone z sezonową dynią. Zainspiruj się i zobacz, jak pracuje Termorobot PSC-10 marki Sam Cook.
Termorobot PSC-10 Sam Cook cena detaliczna 1999 zł
Pikantne curry z ciecierzycy z dynią
Czas przygotowywania: 30 min
Czas gotowania: 90 min + 20 min
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: ok. 4.
Składniki:
- 200 g ciecierzycy
- 200 g obranej dyni
- 200 g świeżego ananasa
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 1 świeża, czerwona papryka
- 1 świeża, żółta papryka
- 2 czerwone cebule
- 3 ząbki czosnku
- skórka starta z 1 cytryny
- 2 cm świeżego imbiru
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 szczypta ostrej papryki
- kilka nasion gorczycy
- 0,5 płaskiej łyżeczki mielonego kardamonu
1 płaska łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
- Ciecierzycę należy namoczyć w wodzie kilka godzin wcześniej. Jak to zrobić? Włóż porcję do garnka i zalej zimną wodą – woda powinna przykryć nasiona 7-8 centymetrową warstwą.
- Zmiksuj ciecierzycę razem z wodą, w której się moczyła. Posól.
- Ciecierzycę gotuj do tzw. miękkości. (W Termorobocie PSC-10 marki Sam Cook ustaw następujące parametry: czas 1,5 godziny, temperatura 100ºC, prędkość 1.) Kiedy będzie gotowa, przełóż ją do innego naczynia.
- Czas na przygotowanie kolejnych składników. Paprykę umyj i oczyść z nasion. Pokrój na drobne kawałki.
- Cebulę, imbir i czosnek obierz a następnie umieść je w naczyniu miksującym Termorobota Sam Cook. Rozdrabniaj z prędkością 6.
- Obierz ananasa i wytnij jego rdzeń. Pokrój w kostkę.
- Dynię również pokrój w kostkę. Dodasz ją pod sam koniec!
- Wszystkie składniki włóż do dzbanka Termorobota i dodaj przecier pomidorowy z przyprawami. Miksuj. Prędkość 9 – czas 10 sekund.
- Łopatką zbierz masę ze ścianek naczynia. Do sosu dodaj dynię, którą wcześniej pokroiłeś w kostkę i ciecierzycę. Lekko zamieszaj.
- Całość gotuj przez 20 minut w temperaturze 100o
- Voila! Gotowe.
Źródło: Sam Cook, Prasówka